Inspiration

Veckans Reko – Linda Jungarå

lindajungarå

Linda Jungarå

 
 
Veckans Reko är Linda Jungarå, digital kreatör med bakgrund inom media och kommunikation som de senaste åren fördjupat sig inom helhetshälsa.
 
 
 
 
“Jag har i större delen av mitt liv varit intresserad av hälsa men efter en utmattningsdepression valde jag utbilda mig inom alternativa metoder och började med antiinflammatorisk kost och naturmedicin  så som tillskott, téer, ayurvediska preparat etc.) för att läka mina obalanser; bland annat ångest, värk och svår IBS-mage,” säger Linda som vill hjälpa fler att komma i balans.
 
 
 
“Jag började arbeta med Emotion/Body Code där man muskeltestar (kinesiologi) var kroppen har obalanser och instängda emotioner som man sedan kan balansera och frigöra. Jag hjälpte många klienter med diverse problem och rekommendationer på läkande téer, kost, tillskott och vitaminer med hjälp av metoderna och kunskapen jag har,” berättar Linda men kände samtidigt att hon ville hjälpa fler än de klienterna man hinner på en arbetsdag.
 
 
 
Sedan en tid tillbaka har hon därför skrivit på en bok med tillhörande webbkurs.
 
 
 
“Där jag kommer att lära ut i stort sett all kunskap jag besitter om holistisk hälsa, relationer och självläkning efter sex år av fördjupning inom de olika ämnena,” säger Linda, som har en bakgrund inom media- och kommunikation.
 
 
 
Då Linda själv vet hur svårt det kan vara att ta in information när man är utmattad och mår dåligt, kommer hon därför att utforma webbkursen så pedagogisk, tillgänglig och inkluderande för så många som möjligt. Kursen är planerad att lanseras under våren 2023.
 
 
 

Lindas favoriter på Rekohyllan

 

 
Några av Lindas favoriter från Rekohyllans sortiment är främst te.
 
 
 
 
“Jag förespråkar verkligen örtte av olika sorter, även som en form av medicin,” säger Linda. “Jag börjar varje dag med att dricka Kapha-te för att balansera min Kapha-dosha (Ayurveda). Kryddiga téer med t.ex. svartpeppar, ingefära, kardemumma, nejlika, pepparmynta är jättebra för matsmältningen och magen, så har man problem med mage och tarm så rekommenderar jag verkligen att hitta ett bra te man gillar!”
 
 
 
 
Linda brukar även unna sig lugnande och avslappnande bad eller fotbad med Epsomsalt/bittersalt (magnesium) som hon säger är perfekt om man känner sig stressad.
 
 
 
 
“Epsomsalt lindrar trötta och ömmande muskler samtidigt som sinnet får avslappning och ro,” berättar Linda. “Magnesium tas upp jättebra av huden och därför är det ett perfekt komplement till exempelvis magnesiumtillskott.”
 
 
 
 
“Man gör också ett klokt beslut i att byta ut tvålar och skönhetsprodukter mot mer naturliga varianter med mindre parfym, parabener och silikoner för att vara snäll mot huden och hormonerna som är en stor del av vårt välmående,” menar Linda. Hennes favorit är Aleppotvål.
 
 
 
 
“Aleppotvål är väldigt skonsamt och bra för irriterad, inflammerad och skör hud eller för den som har hudproblem som exempelvis eksem då den är så naturlig och består av endast olivolja och lagerbärsolja. Och den kan dessutom användas för att tvätta håret som schampo.”
 
 
 

Tack Linda för att just du inspirerar oss alla till att bli mer reko!

 

 

Lämna en Kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
0