Inspiration Månadens Reko

Månadens Reko November 2023 – Jamie-Lee Arrow

IMG_6697

Varje månad kommer vi att ha ”Månadens Reko” här på Rekohyllan där vi intervjuar en person som vi inspireras av och som vi tycker gör en positiv förändring för vår jord. 

Jamie-Lee Arrow som just nu är aktuell med boken “Skarakannibalens Dotter” gästar oss denna månad i Månadens Reko! Jamie-Lee är 22 år, och trots hennes unga ålder har hon gått igenom mer än de flesta har på en hel livstid. Ett liv med psykisk ohälsa från en traumatisk uppväxt och tonårstid, som eskalerade efter att hennes pappa mördade sin flickvän. Ur mörkret som hon har tagit sig upp från står hon där hon står idag, stark, lycklig och har blivit en fantastisk mamma. Jamies bok hittar ni här!

– Du har ju ett stort intresse för naturlig hud och hårvård, vad fick dig att bli intresserad av det från början?
Det stämmer! Jag hade aldrig varit speciellt kunnig inom hudvård eller hårvård utan använde det som jag upplevde att de flesta andra använde. Jag hade länge kämpat med slitet hår, som bara gick av, samt acne och oren hy, mina kemiska produkter hjälpte inte. När jag blev gravid så växte intresset för rena och naturliga produkter, jag ville ta hand om mig själv. Sedan jag började med naturliga produkter har både mitt hår och hy varit finare än någonsin.
– Vad har du för tips till läsarna som är nyfikna på att börja byta ut produkter hemma till mer hållbara och naturliga produkter?

Ge det tid. Tappa inte tålamodet för att du inte ser skillnad efter första användningen. Vissa gånger blir hyn värre innan den blir bättre och det är för att all gift man samlat på sig rensas ut ur kroppen. Likadant är det med håret, det kommer kännas ovant till en början. Man är inte van vid det naturliga, man är van vid det där silikonet som försluter hårstråna och får håret att kännas som silke. Tyvärr är känslan bara tillfällig men med naturlig hårvård får man ett resultat som håller livet ut.

– Utöver dina hud och hårvårdsrutiner, gör du fler medvetna val i vardagen?
Jag försöker att alltid äta så rent och naturligt som möjligt. Något annat som jag är väldigt mån om är att handla second hand. Jag köper sällan nytt, bara om jag måste.
– Du har precis släppt sin första bok, Skarakannibalens Dotter, berätta lite om den!
Boken handlar om mig själv, min barndom och mycket om min relation till min pappa. Den är till för att lära och upplysa. Jag hoppas på att den kan få i alla fall någon att känna sig mindre ensam.
– Trots ditt mörka förflutna står du där du står idag, stark, frisk, lycklig och brinner för att hjälpa, vägleda och inspirera andra som har och har haft det svårt, vad fick dig att vända livet från mörkret till ljuset?
Jag har nog alltid haft en brinnande vilja inom mig, en längtan efter något större, bättre. Jag tror inte jag hade varit kapabel att låta mig själv stupa totalt, jag vet att det finns så mycket mer. Dock tror jag att det var när jag blev gravid som jag fick kraften att totalt vända allt. Då blev jag tvungen att börja älska mig själv, att skapa ett liv och grund för min son där han kunde vara trygg och älskad. Jag ville att han skulle få det som inte jag fick. Han var början till mitt sanna uppvaknande, han visade mig vägen till tacksamheten.

 

 

 

– Var ser du dig själv om 5 år? 

Jag ser mig själv tillsammans med min sambo, son och eventuellt kommande barn i en husbil, i Portugal eller något annat varmt land. Vi reser ihop med vår soultribe och är som en enda stor familj. Ett annat mål är att antingen ansluta till ett community där man är självförsörjande eller att skapa ett själva. Det viktigaste är dock inte allt runt om utan det viktigaste som jag vill ha uppnått om fem år är förmågan att befinna mig i varandet och att leva i total kärlek.
– Har du några redskap du vill tipsa läsarna om som du använder dig av när du märker att du börjar må dåligt? 
Jag brukar i första hand försöka gå till botten med varför jag känner som jag gör. Ofta kommer jag fram till att det inte finns någon vettig anledning till att känna på ett så negativt sätt. Annars brukar jag göra en andningsövning, gå ut och springa eller ta en kalldusch. Något som också brukar få mig tillbaka i varandet är att detoxa från mobil och dator, att istället göra något kreativt som att rita.
– Något vi vet att du brinner för är hälsosam matlagning från rena råvaror, har du något smarrigt recept du hade velat dela med dig av?

Alltså det absolut godaste jag vet och något som man kan göra nästan alltid är bowls. Man slänger bara ihop lite av varje som man har i skafferiet och kylen och det blir magi!

Följ Jamie-Lee på instagram.
Kolla in Jamie-Lee och Dardans Youtubekanal.

Lämna en Kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
0