Recept

Risgrynsgröt på Havreris – Recept

IMG_3424

Havrerisgrynsgröt recept🌾🤎

* 5 dl svenskt havreris
* 15 dl havremjölk
* 2 tsk ceylonkanel (eller 1 kanelstång)
* 2 krm vanilj arom
* 1 tsk salt

En mer mättande och näringsrik gröt jämfört med vanlig risgrynsgröt, dessutom mer klimatsmart då havret fraktats och producerats betydligt mycket närmre än vitt grötris.🌾

Koka upp 2 liter vatten i en kastrull, häll i havreriset och koka i 11 minuter. Häll sedan av vattnet.
I samma kastrull, blanda ihop havreris, havremjölk, ceylonkanel, vaniljarom och salt och koka upp. Låt småputtra under lock i ca 1 timme. Rör om då och då.
När havremjölken har absorberats är gröten klar! ☺️

Klicka här för att se en kort video på hur du gör havrerisgrynsgröt! 

Servera med tex sylt eller kanel och kokossocker.🤎

Lämna en Kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *