Havrerisgrynsgröt recept🌾🤎
* 5 dl svenskt havreris
* 15 dl havremjölk
* 2 tsk ceylonkanel (eller 1 kanelstång)
* 2 krm vanilj arom
* 1 tsk salt
En mer mättande och näringsrik gröt jämfört med vanlig risgrynsgröt, dessutom mer klimatsmart då havret fraktats och producerats betydligt mycket närmre än vitt grötris.🌾
Koka upp 2 liter vatten i en kastrull, häll i havreriset och koka i 11 minuter. Häll sedan av vattnet.
I samma kastrull, blanda ihop havreris, havremjölk, ceylonkanel, vaniljarom och salt och koka upp. Låt småputtra under lock i ca 1 timme. Rör om då och då.
När havremjölken har absorberats är gröten klar! ☺️
Klicka här för att se en kort video på hur du gör havrerisgrynsgröt!
Servera med tex sylt eller kanel och kokossocker.🤎