Recept

Två Allergivänliga Recept på Våfflor! 🧇

IMG_1956

Imorgon är det våffeldagen! 🧇 Här kommer två recept på våfflor, en glutenfri och en med dinkelmjöl. Båda utan ägg. Perfekt för allergiker och/eller veganer!

RECEPT ÄGGFRIA VÅFFLOR:

  • 100 g smör (tex mjölkfritt)
  • 3 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • En nypa salt
  • 2 dl mjölk, tex havre/sojamjölk
  • 2 dl kolsyrat vatten
  1. Smält smöret.
  2. Vispa ihop mjöl, bakpulver & salt.
  3. Vispa nu ner lite mjölk & kolsyrat vatten i taget tills du har en slät smet. Avsluta med att vispa ner smöret. 
  4. Grädda gyllene våfflor i ett våffeljärn. 
  5. Servera med valfria tillbehör 

Det kolsyrade vattnet gör att våfflorna får ett extra lyft och blir ännu frasigare!🧇

(Recept & bild lånad av Vegomagasinet)

🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇

RECEPT GLUTENFRIA VÅFFLOR:

  • 350 g Annas basmix
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • ca. 6,5 dl vatten
  • 1,5 dl olja
  1. Vispa ihop ingredienserna till en slät smet. Låt sedan smeten svälla i 10 minuter.
  2. Häll 0,75 dl smet i våffeljärnet och grädda i 2–5 minuter. Önskar du frasiga våfflor så grädda i minst 3 minuter.

Frasiga våfflor som både är glutenfria, mjölkfria, äggfria och utan tillsatt socker! Ha tålamod när du gräddar våfflorna så de blir riktigt frasiga och lossnar lätt från järnet.

(Recept & bild lånad av Bagamix)

Annas Glutenfria Basmix hittar ni här!☀️

Lämna en Kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *