Imorgon är det våffeldagen! 🧇 Här kommer två recept på våfflor, en glutenfri och en med dinkelmjöl. Båda utan ägg. Perfekt för allergiker och/eller veganer!
RECEPT ÄGGFRIA VÅFFLOR:
- 100 g smör (tex mjölkfritt)
- 3 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- En nypa salt
- 2 dl mjölk, tex havre/sojamjölk
- 2 dl kolsyrat vatten
- Smält smöret.
- Vispa ihop mjöl, bakpulver & salt.
- Vispa nu ner lite mjölk & kolsyrat vatten i taget tills du har en slät smet. Avsluta med att vispa ner smöret.
- Grädda gyllene våfflor i ett våffeljärn.
- Servera med valfria tillbehör
Det kolsyrade vattnet gör att våfflorna får ett extra lyft och blir ännu frasigare!🧇
(Recept & bild lånad av Vegomagasinet)
🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇
RECEPT GLUTENFRIA VÅFFLOR:
- 350 g Annas basmix
- 2,5 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- ca. 6,5 dl vatten
- 1,5 dl olja
- Vispa ihop ingredienserna till en slät smet. Låt sedan smeten svälla i 10 minuter.
- Häll 0,75 dl smet i våffeljärnet och grädda i 2–5 minuter. Önskar du frasiga våfflor så grädda i minst 3 minuter.
Frasiga våfflor som både är glutenfria, mjölkfria, äggfria och utan tillsatt socker! Ha tålamod när du gräddar våfflorna så de blir riktigt frasiga och lossnar lätt från järnet.
(Recept & bild lånad av Bagamix)