Surskölj till håret med rosmarinolja

Surskölj till håret med rosmarinolja

Att tvätta håret med surskölj kan ha flera fördelar för håret och hårbotten. Här är några av de mest uppskattade fördelarna:

– Surskölj hjälper till att återställa hårets naturliga pH-balans.
– Tar effektivt bort rester av hårprodukter, som schampo, balsam, och stylingprodukter, som kan göra håret tungt och livlöst. En fantastisk detox för ditt hår!
– Genom att rengöra och stimulera hårbotten kan surskölj bidra till en hälsosammare miljö för hårväxt.
– Bra för fett hår eftersom det hjälper till att rengöra hårbotten och ta bort överflödigt fett och oljor. Äppelcidervinäger har en naturlig syra som kan lösa upp fett och produktrester, vilket resulterar i renare, fräschare hår.
– Äppelcidervinäger kan hjälpa till att bekämpa svampinfektioner och bakterier som orsakar mjäll och klåda i hårbotten tack vare dess antibakteriella egenskaper.
– Surskölj är en naturlig och miljövänlig metod för att ta hand om håret utan att använda kemikalier och syntetiska ingredienser som kan skada miljön.

Recept på surskölj med rosmarinolja:

•1 dl äppelcidervinäger
•9 dl vatten
•10 droppar eterisk rosmarinolja

Blanda samtliga ingredienser i en skål/bunke. Skölj igenom håret så det är genomblött. Vissa gillar att använda schampo innan surskölj, men det är valfritt. Om du har långt hår, doppa hårets längder i skålen med äppelcidervinäger några gånger. Häll sedan det som är kvar över hårbotten och massera in. Låt verka i ca 10 minuter. Skölj sedan ur med kallt/svalt vatten.

 

Håret kommer inte lukta vinäger när det torkat, men det kan lukta lite när det fortfarande är fuktigt.

LIKNANDE INLÄGG

rödbetshummus_recept_rekohyllan

Rödbetshummus

Rödbetshummus   Hummus är både enkelt och gott att göra själv hemma, denna är dessutom en färgglad variant gjord på rödbeta som piggar upp vilken

Läs mer »