DIY

Torr hud efter vintern? Gör din egen bodylotion! Enkel DIY-guide

pexels-sora-shimazaki-5938558

Torr hud efter vintern? Gör din egen bodylotion! Enkel DIY-guide

 

Att göra sin egen naturliga kroppslotion är enkelt och roligt, och det ger dig också kontroll över de ingredienser som används på din hud.

 

Här är en enkel DIY-guide för att göra din egen naturliga kroppslotion:

 

Ingredienser:

 

Instruktioner:

  1. Börja med att smälta kokosoljan och sheasmöret i ett vattenbad. Fyll en kastrull med några centimeter vatten och ställ en skål eller en mindre kastrull ovanpå.
  2. Tillsätt mandeloljan och låt allt smälta tillsammans på medelhög värme. Rör om då och då för att se till att allt blandar sig väl.
  3. När alla ingredienser har smält och blandat sig väl, ta bort skålen från vattenbadet och tillsätt eterisk olja om du vill ha doft på din lotion.
  4. Häll blandningen i en glasburk eller en annan lämplig behållare. Låt den svalna till rumstemperatur och rör om då och då under svalningsprocessen.
  5. När blandningen har svalnat och stelnat något kan du använda en mixer eller en stavmixer för att vispa lotionen tills den blir fluffig och mjuk.
  6. Förvara lotionen i en ren och torr behållare med lock på en sval och mörk plats. Din naturliga kroppslotion är nu klar att användas!

 

Denna enkla DIY-guide ger dig en naturlig kroppslotion som är fuktgivande och mjukgörande, och den kan användas på hela kroppen. Kokosolja och mandelolja är båda naturliga fuktgivare som absorberas väl av huden. Sheasmöret är rikt på antioxidanter och vitaminer som är bra för huden, och det hjälper till att ge lotionen en krämig och lyxig konsistens.

 

Om du vill ha doft på din lotion kan du tillsätta eteriska oljor som lavendel eller apelsin.

 

Glöm inte att testa lotionen på en liten yta på din hud innan du använder den över hela kroppen för att se till att du inte har någon allergisk reaktion. Lycka till!

Lämna en Kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
0