Inspiration

Veckans Reko – Emelie Norberg

IMG_7704

Veckans Reko är Emelie Norberg, hållbarhetsprofil med inriktning secondhand, klädvård, sömnad och remake.

 

“Jag har köpt secondhand sedan 2013,” berättar Emelie, som bor i Stockholm men kommer ursprungligen från Norrland. “Jag blev nominerad till Sveriges Second Hand Profil 2023 av Erikshjälpen och håller för närvarande på med en kollektion för Fairtrade.”

 

Emelies kollektion för Fairtrade är en kampanj som belyser sömmerskors rätt till levandslöner. De kvinnor som arbetar på textilfabriker i Asien och bland annat syr kläder till fast-fashion-industrin har så låga minimilöner att de inte har råd med vare sig sjukvård eller utbildning.

 

Hör Emelie berätta om detta på sin YouTube-kanal HÄR.

 

“Mitt fokus är secondhand i första hand, det ska vara lätt att göra rätt! På min Instagram och YouTube-kanal lär jag mina följare hur man med enkla medel kan göra egna ändringar på kläder, både med och utan symaskin,” berättar Emelie.

 

“Jag anser att klädvård är en viktig del i att förlänga livslängden på de kläder vi köper och bär, så därför ger jag mina följare konkreta tips och guider på allt från lagningar och tvättråd till remakes och upcycling.”

 

Emelie vill bort från klimatdepp och istället fokusera på klimatpepp samt inspirera till ett mer sunt och miljömedvetet sätt att konsumera mode på.

 

Tack Emelie för att just du inspirerar oss alla till att bli mer reko!

 

Lämna en Kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
0