Morotsolja: vitaliserar och återställer hudens lyster

Morotsolja: vitaliserar och återställer hudens lyster

 

Morotsolja är känt för sina många fördelaktiga egenskaper för huden. Här är några av dem:

 

  • Antioxidantegenskaper: Morotsolja är rik på antioxidanter som betakaroten, vitamin C och E. Dessa antioxidanter hjälper till att skydda huden mot skador från fria radikaler, vilket kan bidra till att förhindra åldrande och minska risken för solskador.

 

  • Fuktgivande egenskaper: Morotsolja är en utmärkt fuktgivare för huden. Den hjälper till att bevara fukt och återfuktar torr hud, vilket gör den mjuk och smidig.

 

  • Återuppbyggande egenskaper: Morotsolja är rik på näringsämnen som hjälper till att främja hudens regenerering och återuppbyggnad. Den kan hjälpa till att förbättra hudens struktur och elasticitet, vilket kan minska synliga tecken på åldrande som rynkor och fina linjer.

 

  • Läkande egenskaper: Morotsolja har också läkande egenskaper och kan hjälpa till att lugna irriterad hud och minska rodnad. Den kan vara fördelaktig för personer med eksem, psoriasis och andra hudproblem.

 

  • Solvårdande egenskaper: Betakarotenet i morotsolja kan hjälpa till att skydda huden mot solskador genom att öka produktionen av melanin, hudens naturliga pigment. Det kan också hjälpa till att minska rodnad och inflammation efter solning.

 

  • Antiinflammatoriska egenskaper: Morotsolja har antiinflammatoriska egenskaper, vilket kan vara fördelaktigt för personer med inflammatoriska hudtillstånd som acne eller rosacea. Den kan hjälpa till att minska rodnad, svullnad och obehag i huden.

Här på Rekohyllan har vi en populär och omtyckt morotsolja från Nurme fri från parabener, färgämnen, doftämnen, konserveringsmedel och UV-filter. Den är dessutom inte heller kemiskt modifierad.

Foto: @moaalina

LIKNANDE INLÄGG

rödbetshummus_recept_rekohyllan

Rödbetshummus

Rödbetshummus   Hummus är både enkelt och gott att göra själv hemma, denna är dessutom en färgglad variant gjord på rödbeta som piggar upp vilken

Läs mer »