Månadens Reko

Månadens Reko April 2024 – Marie Öholm

IMG_3148

Varje månad har vi ”Månadens Reko” här på Rekohyllan där vi intervjuar en person som vi inspireras av och som vi tycker gör en positiv förändring för vår jord. 

Marie lämnade tryggheten och det stressiga ekorrhjulet i Sverige en dag när hon var 55 år gammal för det fria livet på vägarna, där hon för var dag som gick fann sig själv mer och mer. Hon och hennes hund Bubblie, en gatuhund, lever i en skåpbil som hon fått hjälp att bygga om till en drömmig och mysig van.

Under denna inre resa insåg hon meningen med livet och vad hon vill göra med sin tid, hon vill vägleda och hjälpa kvinnor att vinna i livet och inse sin fulla potential.

 

 

Sedan några år tillbaka har du levt vanlife. Vad fick dig att ta det steget att lämna tryggheten i Sverige till ett liv på vägarna?
Jag kom till en punkt i livet där jag fullständigt hade målat in mig i ett hörn av medberoende och ‘people-pleasing’
I efterhand förstår jag att jag var en tickande bomb och en sommardag 2020 ‘exploderade’ 55 års undantryckta känslor i ansiktet på min dåvarande man. Det var ett av hans beteenden som triggade mig, men jag förstår idag att det handlade inte om honom, utan det var dags för mig att ‘växa upp’ och ta ansvar för mitt mående och mina drömmar som höll på att tyna bort. Planen var aldrig att lämna tryggheten för gott, men dagar blev till veckor och veckor blev till månader och under tiden växte modet att våga mer. Den 7 december 2020 körde jag ensam söderut över Öresundsbron för första gången i mitt liv.

 

– Vilket är ditt favoritland du besökt på vägarna? Varför?
Jag har nu kört genom Europa många gånger sedan dess och mitt favoritland är fortfarande Portugal som blev slutdestinationen 2020. Det är inte bara ett vackert land med fantastisk natur, det är människorna som är så öppenhjärtiga, varma och välkomnande.

– Du har ju en hund, Bubblie, som är en rescue dog du räddat. Berätta om hur ni fann varandra. 
Jag och en vän besökte ett portugisiskt Shelter en dag för att se hur vi eventuellt kunde bli volontärer och hjälpa till. En del av mig var också öppen för att adoptera en liten ljus hund. När vi väl var på plats blev det en extremt känslomässig upplevelse då det var så mycket stressade hundar som kastade sig skällande mot gallret på buren som var deras hem. Det var som ett gatlopp av förtvivlan över att möta blicken hos så många traumatiserade hundar. I slutet av raden av burar stod Bubblie och skällde och kallade på uppmärksamhet.

 

Det var något i hennes blick som fångade mitt hjärta och när jag fick höra hennes historia så visste jag att det var henne jag skulle rädda. Hon var varken liten eller ljus. Hon var stor och svart och hon valde mig

 

 

– En av dina stora ambitioner i livet är att vägleda kvinnor till att nå sin fulla potential. Vad är dina 5 bästa tips att ge till de tjejer och kvinnor där ute som känner sig vilse & kanske inte alltid mår så bra? 
1. Acceptera den Du är här och nu. ”I am who I am and I am enough ”
2. Tillåt dig drömma fritt. Vem vill du vara Vad vill du ha ?
3. Vad är det som stoppar dig från att leva det liv du drömmer om? Var ärlig, skippa ursäkterna.
4. Gör en inventering av vilka människor du har i ditt liv. Negativitet—Bye Bye!
5. Ta hjälp. Hitta en mentor/coach som har gjort den här transformations-resan. Någon du känner tillit till.
6. …och jag tar mig friheten att addera det viktigaste av allt, var tacksam för den unika person du är, allt du har och fira dig själv varje dag🎉❤️

– Du har en andningsmetod som hjälpt många. Berätta mer om den! 
Under en av mina mest utmanande perioder i livet då jag i princip hade förlorat allt, blev jag introducerad till Breathe Work av en god vän. Det blev en livboj för mig. Andningen hade en lugnande inverkan och hjälpte mig med ångestfyllda känslor på grund av den situation jag befann mig i. Den hjälpte mig att fokusera och komma i kontakt med min inre kraft. Efter ett tag så sökte jag efter Breathe Work med en mer feminin touch, men hittade inget så jag och min vän bestämde oss för att skapa en egen metod. Sagt och gjort, ‘Breathe Beyond Method’ föddes och består idag av Breathe work, Tacksamhet och Visualisering. Många praktiserar tacksamhet idag men väldigt få känner till kraften i att använda tacksamhet som ett verktyg i manifesterings processen. I den här metoden guidas du till tacksamhet över det som ännu inte kommit till dig i den fysiska världen. En otroligt kraftfull övning.

Klicka här för att komma till Maries andningsövning!

– Om det fanns en grej du hade velat säga till ditt 20 åriga jag, vad är det? 
Du är tillräcklig och Du är älskad.

– Förutom att leva vanlife, som är väldigt klimatsmart, gör du fler medvetna och hållbara val i vardagen?
Jag har slutat äta kött och mitt mål är en vegansk vardag, men jag har en bit kvar i att lära om och lära nytt.
Jag har slutat handla kläder på de stora kedjorna, efter alla avslöjanden kring barnarbete som möjliggör dessa stora märken att sälja billigt.
Jag väljer att handla från mindre aktörer som tar ansvar kring hela kedjan, “från ax till limpa”  Ni på Rekohyllan är ett bra exempel på butik jag känner mig trygg att handla hos.
Det största medvetna val jag gör är dock att ta hand om mig själv så jag kan fortsätta vara en ‘Force for Good’ i världen.

– Vad är dina bästa råd till de som vill börja leva van life men som inte riktigt vågar ta första steget? 
Om det är vad du vill, så finns det bara en sak att göra och det är att ta ett beslut. Vänta inte på att det ska kännas lättare, mindre skrämmande att ta beslutet. Gör det nu. Det du inte vet och kan idag kommer visa sig längs vägen.

– Vad önskar du att någon hade berättat för dig när allt var nytt för dig?
Samma sak som jag berättar för mina kunder, det finns inga quick fix när det kommer till din personliga transformation. Det finns inte heller några Quick fix vid bygge av en van. Det blir sällan bra. Jag fick lära mig den läxan.

 

– Vad är din största dröm? 
Att jag under min tid här på Moder Jord får uppleva att det material som jag studerat med min mentor Bob Proctor och idag guidar mina kunder genom förs in i skolans läroplan. Då skulle alla barn ges förutsättningar att blomma och må bra.

– Var ser du dig själv om 5 år?
Då kör jag min Queenly husbuss genom USA och hjälper fler kvinnor att vinna i livet.

    

Klicka här för att komma till Maries instagram!

Klicka här för att komma till Maries andningsövning!

Klicka här för att komma till Maries hemsida!

Lämna en Kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
0