Nu är det säsong för kål, äpple, lök och potatis, så vad passar inte bättre än en god och krämig currygryta? 🍏🥔🍎🧅🥬
- 300 g potatis
- 1 gul lök
- 3 äpplen, gärna syrliga svenska
- 1,5 msk gul curry
- 1 tsk ceylonkanel
- 400 ml kokosmjölk
- 1 msk grönsaksbuljong (motsvarar 1 buljongtärning)
- 1/2 tsk nymalen svartpeppar
- 1 tsk keltiskt salt
- 1 msk tamari soja (glutenfri japansk soja)
- 2 msk äppelcidervinäger ( eller saft från citron)
Finhacka lök och tärna potatisen i mindre bitar. Fräs tillsammans med curry och kanel i några minuter. Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljong, svartpeppar, soja & salt. Låt koka upp och sänk sedan till svag värme och låt puttra tills potatisen börjar mjukna.
Riv äpplena grovt. Tillsätt rivna äpplen och äppelcidervinäger och låt puttra på svag värme i ca 10 minuter.
Smaka av med nymalen svartpeppar och keltiskt salt.
Servera gärna med råris eller havreris & kålsallad!
🥬Savojkålsallad:
- 100 g savojkål
- 3 cm av en purjolökstjälk
- 1 tsk äppelcidervinäger (eller citronsaft)
- 1 generös nypa keltiskt salt
Strimla kål och purjolök. Blanda med äppelcidervinäger och salt. Servera tillsammans med grytan!😋
Ekologisk grönsaksbuljong länk
Recept: Melina☀️