Recept

Currygryta med Äpple & Kanel Recept

DSC00161

Nu är det säsong för kål, äpple, lök och potatis, så vad passar inte bättre än en god och krämig currygryta? 🍏🥔🍎🧅🥬

  • 300 g potatis
  • 1 gul lök
  • 3 äpplen, gärna syrliga svenska
  • 1,5 msk gul curry
  • 1 tsk ceylonkanel
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk grönsaksbuljong (motsvarar 1 buljongtärning)
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk keltiskt salt
  • 1 msk tamari soja (glutenfri japansk soja)
  • 2 msk äppelcidervinäger ( eller saft från citron)

Finhacka lök och tärna potatisen i mindre bitar. Fräs tillsammans med curry och kanel i några minuter. Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljong, svartpeppar, soja & salt. Låt koka upp och sänk sedan till svag värme och låt puttra tills potatisen börjar mjukna.

Riv äpplena grovt. Tillsätt rivna äpplen och äppelcidervinäger och låt puttra på svag värme i ca 10 minuter.

Smaka av med nymalen svartpeppar och keltiskt salt.

Servera gärna med råris eller havreris & kålsallad!

🥬Savojkålsallad:

  •  100 g savojkål
  •  3 cm av en purjolökstjälk
  • 1 tsk äppelcidervinäger (eller citronsaft)
  • 1 generös nypa keltiskt salt

Strimla kål och purjolök. Blanda med äppelcidervinäger och salt. Servera tillsammans med grytan!😋

Ekologisk grönsaksbuljong länk

Länk till Ceylonkanel eko

Keltiskt salt länk

Recept: Melina☀️

Lämna en Kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *