Recept

Rawfood Kanelbullar Recept

DSC00220
Mumsiga små råkost kanelbullar som är fullproppade med nyttigheter! 🤎 
Glutenfria, utan olja, sötade med dadlar och lönnsirap. Det är svårt att bara ta en!

Recept deg:

  • 2 dl valnötter 
  • 2 dl mandelmjöl
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 5 droppar vaniljarom
  • 1/2 tsk salt

Blötlägg gärna valnötterna några timmar/över natten för att ta bort antinutrienter.

Kärna ur dadlarna. Har du torkade dadlar, blötlägg de några timmar eller lägg de i blöt i hett vatten 20 minuter. Har du färska hoppa över detta steg.

Kör samtliga ingredienser i en matberedare. Om det behövs, lägg eventuellt till lite mer vatten.

Bre ut smeten på ett bakplåtspapper. Ställ in i frysen i 20 minuter. Gör undertiden fyllningen!

🤎Recept fyllningen: 

  • 10 dadlar, urkärnade
  • 1 dl linfrön
  • 1 msk lönnsirap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk ceylonkanel
  • 3 msk vatten

Kör samtliga ingredienser i en matberedare tills du får en fin smet. Lägg eventuellt till lite mer vatten om det behövs.

Bre sedan ut fyllningen på degen när den varit i frysen 20 min. Spara 1 cm på en sida. 

Rulla ihop allt och frys in inrullad i bakplåtspappret i 3 timmar. 

Skär sedan upp i små bitar, bjud någon du tycker om, ät och njut! 😃🤎

Länk till ekologisk ceylonkanel

Ekologisk vaniljarom länk

Länk till keltiskt salt ☀️ 

Recept av Melina 

Lämna en Kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *