Mumsiga små råkost kanelbullar som är fullproppade med nyttigheter! 🤎
Glutenfria, utan olja, sötade med dadlar och lönnsirap. Det är svårt att bara ta en!
Recept deg:
- 2 dl valnötter
- 2 dl mandelmjöl
- 10 dadlar, urkärnade
- 5 droppar vaniljarom
- 1/2 tsk salt
Blötlägg gärna valnötterna några timmar/över natten för att ta bort antinutrienter.
Kärna ur dadlarna. Har du torkade dadlar, blötlägg de några timmar eller lägg de i blöt i hett vatten 20 minuter. Har du färska hoppa över detta steg.
Kör samtliga ingredienser i en matberedare. Om det behövs, lägg eventuellt till lite mer vatten.
Bre ut smeten på ett bakplåtspapper. Ställ in i frysen i 20 minuter. Gör undertiden fyllningen!
🤎Recept fyllningen:
- 10 dadlar, urkärnade
- 1 dl linfrön
- 1 msk lönnsirap
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk ceylonkanel
- 3 msk vatten
Kör samtliga ingredienser i en matberedare tills du får en fin smet. Lägg eventuellt till lite mer vatten om det behövs.
Bre sedan ut fyllningen på degen när den varit i frysen 20 min. Spara 1 cm på en sida.
Rulla ihop allt och frys in inrullad i bakplåtspappret i 3 timmar.
Skär sedan upp i små bitar, bjud någon du tycker om, ät och njut! 😃🤎
Länk till ekologisk ceylonkanel
Recept av Melina