Recept

Spenat & Jalapeñohummus med Sötpotatispumpor Recept

IMG_5563

Detta recept är perfekt till halloween! Söta små pumpor gjorda på sötpotatis att dippa i en god grön hummus med lite hetta.

🎃Sötpotatis Pumpor🎃💚
* 600g sötpotatis
* 2 msk valfri olja
* Salt

Sätt ugnen på 225°C. Skrubba sötpotatisen. Skär den i tunna skivor.
Skär ut ögon och mun. Spara det som blir över på potatisen till någon annan maträtt, tex en gryta.
Lägg dina små pumpor på en bakplåtspappersklädd plåt och pensla båda sidorna med olja. Strö på salt.
Tillaga i ugn i ca 20 minuter, vänd dom efter halva tiden med en gaffel.

💚Spenat och Jalapeño hummus💚
* 2 paket kikärtor (där ett paket är ca 400g)
* 100g spenat
* 1 jalapeño (ta fler om du vill ha mer hetta)
* Saft från 2 st lime
* 4 vitlöksklyftor
* 0,5 dl tahina
* 1 dl olivolja
* 1 msk spiskummin
* Salt efter önskad smak
* 1 dl vatten

Häll av kikärtorna.
Lägg i samtliga ingredienser i en matberedare och kör till en fin konsistens. Smaka av med salt.

Glad Halloween önskar vi från Rekohyllan 🎃💚

 

Lämna en Kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *