Det är något magiskt med doften av nybakade lussebullar som sprider sig i hemmet under julen. Att sitta med en kopp varm glögg och njuta av dessa saffransguldklimpar hör verkligen till högtidens mysigaste stunder. Och vilken tur att det nu är busenkelt att göra glutenfria lussekatter med Annas glutenfria basmix, som dessutom är utan vetestärkelse! Den ger ett saftigt och fluffigt resultat, så att alla kan få uppleva den äkta julkänslan – utan att kompromissa. 🎄✨
.
Recept ca 16 bullar:
Ingredienser:
- 100 g smält smör*
- 0,75 dl sirap*
- 2,5 dl vatten
- 0,5 g saffran
- 40 g färsk jäst
- 13 g psylliumhusk
- 1,5 krm salt
- 350 g Annas basmix
- ca. 32 blötlagda russin
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Gör såhär:
-
Värm smör, sirap, vatten och saffran till 37 grader och häll upp i en bunke.
-
Lös upp jästen i vätskan.
-
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt även dem i vätskan.
-
Arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
-
Olja in händerna och arbetsbänken innan du börjar forma degen till ca 16 lussebullar.
-
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under plastfolie och bakduk i ca 80 minuter.
-
Tryck ner russin i lussebullarna och grädda dem i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
-
Låt lussekatterna svalna på galler under bakduk.
-
Serveras ljumna.
Klicka här för att köpa Annas Glutenfria Basmix!