Kärlek hörni! 🌹 Imorgon är det alla hjärtans dag, bjud någon du tycker om på dessa Carob tryfflar! 🤎
De är allergivänliga, de innehåller inga nötter och är helt veganska!
Carob har en söt, något karamellaktig smak. Carobpulver är en populär ersättning för kakao och choklad eftersom det har en liknande smak men är fri från koffein och theobromin, vilket gör det till ett bra alternativ för personer som försöker minska sitt intag av dessa ämnen.
Carob är även känt för att vara rikt på fiber och innehåller även viktiga näringsämnen som kalium, kalcium och E-vitamin.
Carob är också bra för matsmältningshälsan eftersom det är en naturlig källa till pektin, en typ av fiber som hjälper till att reglera matsmältningssystemet. Pektin är också känt för att hjälpa till att sänka kolesterolnivåerna i blodet.
🤎Receptet:
Ca 20-25st små bollar
•50g russin
•50g torkade fikon
•1 dl riven kokos
•1 tsk ceylonkanel
•2 msk Carobpulver + lite att rulla i
•1,5 dl solrosfrön
•2 msk kokosolja
•2 msk kokosgrädde eller tahini
•En nypa flingsalt
Ta bort den hårda udden från fikonen.
Kör allt i en matberedare. Rulla till små bollar och rulla sedan i lite carobpulver!
Ät och njut 😊☀️