Inspiration

Ett reko sätt att dricka te: återanvändbara tepåsar!

återanvändbartepåse

Ett reko sätt att dricka te: återanvändbara tepåsar!

 

Älskar du att dricka te? Tycker du samtidigt att det är krångligt med tesilar? Te som faller utanför, vattnet kanske blir grumligt – ja, ibland är det krångligt att få till det. Därför är vår nya favorit återanvändbara tepåsar! Häng med så berättar vi mer.

 

Hur fungerar de?

Återanvändbara tepåsar gör att du kan njuta av lös- och örtte utan krångel. Du behöver heller inte köpa te som redan är paketerat i engångspåsar vilket tär på miljön i form av mer avfall, och heller inte vare sig tesil eller teboll. Återanvändbara tepåsar i tyg är enkla att använda och kan användas flera gånger! De är även lättskötta och behöver endast kokas vid rengöring. De går att slänga in dem i tvättmaskinen också om man så önskar – men då helst utan tvättmedel och sköljmedel.

 

Återanvändbara tepåsar är precis vad de låter som – återanvändbara tepåsar som kan användas många gånger om! Du fyller dem helt enkelt med ditt lösbladste eller örtte istället för i en tesil eller teboll, och du behöver inte använda färdigförpackade engångspåsar.

 

Återanvändbara tepåsar rengörs efter varje användning, då genom att koka dem för att få bort smak och eventuella fläckar.

 

Fördelarna med återanvändbara tepåsar

Det finns många fördelar med återanvändbara tepåsar. De är inte bara enkla att ha att göra med och bra för miljön, utan även en snygg detalj i köket och hjälper dig att spara pengar på lång sikt. Inget spill, inga engångsförpackningar, inga tesilar eller tebollar som i många fall har svårt att hålla tätt.

 

Några av fördelarna med återanvändbara tepåsar är är bland annat:

 • Hjälper till att minska avfall.
 • Hjälper dig att spara pengar på lång sikt.
 • Bättre för miljön eftersom de minskar behovet av engångstepåsar.
 • Du slipper spill.
 • De håller länge.
 • De kommer med enkla skötselråd

 

Hur använder man en återanvändbar tepåse?

En återanvändbar tepåse fylls med lösbladste eller örtte. Den är återanvändbar eftersom du kan använda den flera gånger om och rengöra den efter varje användning. Återanvändbara tepåsar fungerar som ett filter för hett vatten och hjälper till att brygga många koppar teer eller örtdrycker utan att tillföra någon smak från själva tyget.

 

Traditionellt var återanvändbara tepåsar gjorda av muslintyg, men dagens moderna versioner är ofta gjorda av ekologisk bomull.

 

Gör så här när du använder en återanvändbar tepåse:

 • Fyll den med lösbladste eller örtte.
 • Lägg den i en kopp och vik över ena kanten på koppen.
 • Slå på hett vatten.
 • Låt dra ca 3-5 minuter.
 • Ta upp tepåsen och krama försiktigt ur den.
 • Töm tepåsen på innehållet och skölj sedan i kallt vatten.
 • Låt lufttorka.

 

Många gillar att använda återanvändbara tepåsar eftersom de är mer ekonomiska i längden och miljövänliga. Återanvändbara tepåsar kan också vara ett roligt sätt att experimentera med olika teer och örter.

 

Skötselråd

Det bästa sättet att rengöra en återanvändbar tepåse är att skölja den med kallt vatten efter varje användning. Detta kommer att hjälpa till att ta bort eventuella lösa teblad och förhindra att påsen blir fläckig. Det går även bra att koka den om den är extra fläckig eller tvätta den i tvättmaskin i 40’C utan tvättmedel eller sköljmedel.

 

Om du använder en återanvändbar tepåse för första gången rekommenderas att du sköljer den snabbt i varmt vatten för att mjuka upp fibrerna och öppna upp materialets porer. Detta kommer att hjälpa ditt te att komma till sin rätt redan första gången!

 

Vår favorit

På Rekohyllan har vi äntligen tagit in Gröna Gläntans handgjorda ekologiska tefilter. Det är en återanvändbar tepåse gjord med ekologiskt GOTS-certifierat bomullstyg och tråd. Design och tillverkning av Gröna Gläntans Ekobutik i Lidköping.

 

Gröna Gläntan är ett företag med stor respekt och vördnad för miljön. De väljer alltid material till tillverkning med stor omsorg och jobbar för att vårt framtida samhälle ska genomsyras av återanvändning, återbruk, ekologiska odlingar, mindre sopberg och en vilja att vårda de saker vi köper.

 

Inom kort hoppas vi på att kunna ta in fler av Gröna Gläntans fantastiska produkter! Så länge hittar du tefiltret här.

 

 

Lämna en Kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *