Inspiration

Närproducerat – våra svenska favoriter

närproducerat

Närproducerat – våra svenska favoriter

 

På Rekohyllan tycker vi att det är viktigt att kunna erbjuda svensktillverkade produkter av flera olika anledningar. Att satsa på produkter som är framställda i Sverige gynnar och stöttar det svenska näringslivet. Genom att köpa svensktillverkat och närproducerat bidrar vi till att stärka den svenska ekonomin och skapa lokala arbetstillfällen.

Svensktillverkade produkter är även i många fall av hög kvalitet eftersom de uppfyller noggranna krav på dels material, dels tillverkning. Det är också lättare att få information om hur produkten är tillverkad och vilket material som används. Samtidigt kan man också känna sig säker på arbetsförhållanden och vilka arbetsvillkor som gäller när man köper närproducerade produkter. Slutligen innebär närproducerat även mindre transporter och därmed minskat utsläpp av koldioxid, likaså andra miljögifter.

Här kommer några av våra favoriter som vi är stolta över att ha i våra hyllor – och som dessutom är fantastiska att använda och doftar ljuvligt!

 

Naturlig Deo

 

Naturlig Deo är härliga créme-deodoranter som eliminerar svettlukt samtidigt som de absorberar fukt på ett effektivt och naturligt sätt. Deodoranterna innehåller bland annat kokosolja, bikarbonat och majsstärkelse. Alla odlade råvaror i Naturlig Deo är ekologiskt certifierade samtidigt som de består av få och noga utvalda ingredienser – och är handgjorda med norrländsk omtanke i Norsjö, Västerbotten, med omsorg för både människa, djur och natur.

Naturlig Deo använder sig endast av svenska leverantörer av sina råvaror. Varje ingrediens har en uppgift samtidigt som produkten inte innehåller vare sig vatten, alkohol eller liknande, likt konventionella hygienartiklar där man drygar ut produkten för att göra framställningen billigare. På så vis värnar Naturlig Deo om både miljön och människors hälsa!

Naturlig Deo är det naturliga valet som håller dig fräsch med hjälp av ett schysst innehåll. Finns i flera olika dofter.

 

Malin i Ratan

 

Malin i Ratans tvålar är handgjorda av ekologiskt odlade oljor. Huvudingrediensen är KRAV-märkt kallpressad svensk rapsolja, vilket därefter förtvålas tillsammans med andra ekologiska vegetabiliska oljor, så som olivolja, kakaosmör, sheasmör, ricinolja och solrosolja. I förtvålningen av oljorna bildas samtidigt naturligt vegetabiliskt glycerin som återfuktar huden.

De fasta tvålarna finns både i doftsatta varianter och med ingen tillsatt doft. Malin i Ratan använder en mild doftsättning med enbart eteriska oljor från växtriket. Vidare har tvålarna med färg fått sina egenskaper från naturliga färgämnen såsom malda örter eller mineralpigment.

Malin i Ratan använder inga onödiga tillsatser och inga animaliska ingredienser. Äkta tvål är basisk och inga parabener behöver tillsättas. Malin i Ratan har aktivt valt att inte använda sig av palmolja: en miljökritiserad olja som tyvärr är vanlig i tvål.

 

Annas Eko

 

Alla produkter från Annas Eko är handgjorda av Anna Kosmark i Västerås. För Anna är det viktigt att produkterna är så rena och naturliga som möjligt både för vår miljö och för dig som användare.

Fördelarna med Annas Eko är att Anna använder sig endast av de finaste råvarorna och självklart ekologiskt så långt det bara går! Vidare  undviker hon dels onödiga tillsatser i sina produkter, dels använder så lite förpackningsmaterial som möjligt.

Anna följer EUs lagar och regler gällande produktsäkerhet, tillverkning och försäljning.

 

 

Inom en snar framtid kommer Rekohyllan successivt att fyllas på med mer svensktillverkat och närproducerat som dessutom är både funktionella och snälla för dig, din kropp och ditt hem! Håll utkik här på hemsidan eller på våra sociala medier: @rekohyllan

 

 

Lämna en Kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
0