Inspiration

Veckans Reko – Moa Gustafsson

IMG-0399

Moa Gustafsson

 

Veckans Reko är Moa Gustafsson, inredningsstylist och småbarnsmamma, som väljer naturligt och giftfritt för sig, sitt hem och sin familj.

 

“Jag har inte använt vanlig deodorant på över ett år, främst för att de innehåller så mycket gifter som till exempel aluminium,” berättar Moa. “Eftersom jag ammar känns det extra viktigt för mig att använda så naturliga produkter som möjligt på min kropp. Speciellt deodorant som absorberas snabbt, går rakt in i kroppen och vidare ut i bröstmjölken.”

 

Vidare undviker Moa även starka dofter nu när hon är småbarnsförälder och blev därför väldigt glad när hon upptäckte naturparfym som hon snabbt och lätt kan blanda med sin kroppsolja.

 

“Det räcker med en droppe och jag doftar ljuvligt hela dagen – utan att utsätta mina barn för vare sig kemikalier eller syntetiska dofter,” menar Moa.

 

Många hem- och hushållsartiklar, som exempelvis tvättmedel och rengöringsmedel, innehåller ofta starka ingredienser som kan vara skadliga för både människa och miljö. Som småbarnsförälder kan det ibland kännas övermäktigt när man vill övergå till en mer giftfri vardag. Vart ska man egentligen börja?

 

“Många bäckar små tycker jag,” säger Moa. “Börja med det du använder flera gånger i veckan som exempelvis tvättmedel. Gör små förändringar som i slutändan kommer bli de stora. Byt ut en sak i taget när den tar slut – det blir lätt övermäktigt om du försöker byta ut allt samtidigt. Var snäll mot dig själv! Vi är inte mer än människor.”

 

Tack Moa för att just du inspirerar oss alla till att bli mer reko!

 

Lämna en Kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
0