Gör din egen pesto på vilda växter
Hur fantastiskt är det inte att det under sommarhalvåret finns så mycket gott och nyttigt att äta ute i naturen, som dessutom är gratis?! Det bästa i livet är gratis – familj, vänner, kärlek, och vilda växter så klart.
Denna pesto har maskrosblad som grund, men det går lika bra med t ex brännässla, harsyra eller att blanda flera olika sorters växter.
Recept:
•ca 5dl vilda örter (tex maskrosblad, harsyra, nässla)
•30g ramslök (eller 1-2vitlöksklyftor)
•0,5dl pumpakärnor
•0,5dl solrosfrön
•1dl olivolja
•1 tsk örtsalt
•svartpeppar
Skölj dina örter, kör samtliga ingredienser i en matberedare. Smaka av med örtsalt och peppar.
Ät tillsammans med kokt/stekt potatis, gnocchi eller pasta!
Örtsalt hittar ni på Rekohyllan.se