Recept

Rabarberpaj med vaniljgrädde

rabarberpaj_vaniljgrädde_recept

Rabarberpaj med vaniljgrädde

 

Här kommer ett härligt recept på smulpaj gjord på rabarber som är perfekt att göra i sommar! Dessutom grädde med smak av vanilj, smakar ljuvligt!

 

Du behöver:

 

•ugnssäker form
•skål
•elvisp
•slev
•kniv
•skärbräda

 

Ingredienser:

•ca 600g rabarber
•2 msk potatismjöl
•1 dl kokossocker

Smuldeg:

•1,5 dl dinkelmjöl
•1,5 dl havregryn
•1dl riven kokos
•1 dl kokossocker
•150g rumstempererat smör/margarin

Vaniljgrädde:

•2,5 dl vispgrädde (tex vispbar havregrädde)
•1,5 krm vaniljarom
•2 tsk agavesirap

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 200°C.

Skär rabarbern i mindre bitar och blanda med potatismjöl och kokossocker, lägg i en ugnssäker form.

Blanda ihop dinkelmjöl, havregryn, riven kokos, kokossocker och smör i en skål. Klicka ut degen över rabarbern.

Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

Vispa 2,5 dl grädde, blanda sedan i agavesirap och vaniljarom.

Pynta gärna med vilda blommor.

På Rekohyllan.se hittar ni kokossocker och vaniljarom.

Lämna en Kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *