Rabarberpaj med vaniljgrädde
Här kommer ett härligt recept på smulpaj gjord på rabarber som är perfekt att göra i sommar! Dessutom grädde med smak av vanilj, smakar ljuvligt!
Du behöver:
•ugnssäker form
•skål
•elvisp
•slev
•kniv
•skärbräda
Ingredienser:
•ca 600g rabarber
•2 msk potatismjöl
•1 dl kokossocker
Smuldeg:
•1,5 dl dinkelmjöl
•1,5 dl havregryn
•1dl riven kokos
•1 dl kokossocker
•150g rumstempererat smör/margarin
Vaniljgrädde:
•2,5 dl vispgrädde (tex vispbar havregrädde)
•1,5 krm vaniljarom
•2 tsk agavesirap
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Skär rabarbern i mindre bitar och blanda med potatismjöl och kokossocker, lägg i en ugnssäker form.
Blanda ihop dinkelmjöl, havregryn, riven kokos, kokossocker och smör i en skål. Klicka ut degen över rabarbern.
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Vispa 2,5 dl grädde, blanda sedan i agavesirap och vaniljarom.
Pynta gärna med vilda blommor.
På Rekohyllan.se hittar ni kokossocker och vaniljarom.