Inspiration

Glutenfritt bröd på 30 minuter!

Skärmavbild 2024-03-13 kl. 21.55.46

Glutenfritt bröd på 30 minuter!

Att baka glutenfritt behöver varken vara svårt eller ta långt tid. Vi vet hur svårt det kan vara att få vardagen att gå ihop vissa gånger och då är det inte alltid det hinns med att baka ett bröd med jättelång jäsningstid. Dessa glutenfria Hastmackor är jäsningsfria och är klara på under 30 minuter, det bästa av allt är att de smakar otroligt gott!

 

Hastmackor recept:

(ca 8 st)

  • 350 g Annas basmix
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 80 g smör eller margarin
  • 2,5 dl yoghurt (tex havre eller sojayoghurt)

 

Så här gör du:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt smör och nyp ihop till en smulig massa.
  3. Blanda slutligen i yoghurt till en kladdig deg.
  4. Forma degen tilli ca 8 runda bullar med inoljade händer. Platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga hål.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 minuter på 250 grader.
  6. Låt dem svalna på plåten och förvara dem sedan i en tät påse.

Klicka här för att komma till Annas Basmix!

         (Bild och recept är lånat från bagamix.se)

Lämna en Kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *