Skrubba bort din sura min! Hälsofördelar med att skrubba kroppen.

Att skrubba kroppen hjälper inte bara till med att ge huden fin lyster och en jämnare yta utan tar även bort döda hudceller, öppnar upp porerna och stimulerar cirkulationen vilket gör att din hud stärks – inifrån och ut! Skrubbning av rumpa, lår och vader hjälper även till att minimera celluliter hos kvinnor.

Skrubbning, eller exfoliering som det också kallas, är en viktig del av hudvårdsrutinen som gynnar både din hud i ansiktet och på kroppen –  och din allmänna hälsa!

Nedan har vi samlat ihop ett gäng anledningar till varför du borde sätta igång med skrubbandet redan idag. Häng med så berättar vi mer!

 

Tar bort döda hudceller

En av de viktigaste fördelarna när det kommer till just skrubbning, oavsett om du torrskrubbar eller utför den som en spa-ritual i duschen, är att det hjälper till att ta bort döda hudceller, vilket är A och O när det kommer till din huds hälsa. När vi åldras dör våra hudceller naturligt och byggs upp på ytan av vår hud, vilket gör att den ser matt och torr ut. Skrubbning hjälper till att ta bort dessa döda hudceller och tar fram den nya fräscha huden som gömmer sig där under!

Öppnar upp porerna

En annan fördel med att skrubba är att det hjälper till att öppna upp porerna. Våra porer kan bli igensatta av smuts, olja och andra föroreningar, vilket kan leda till utslag och andra hudproblem. Skrubbning hjälper till att ta bort dessa orenheter och gör så att din hud känns renare och klarare!

Ökar blodcirkulationen

Förutom att ta bort döda hudceller och rensa porerna stimulerar skrubbningen även cirkulationen. Att massera huden med en skrubb i cirkelformade rörelser ökar blodflödet, tillför syre och näringsämnen till hudcellerna och ger dem en extra boost! Detta bidrar bland annat till att förbättra hudens allmänna hälsa och utseende men hjälper även till att öka blodcirkulationen och energin i hela din kropp – vilket gör att du alltid känner dig pigg och fräsch efter en ordentlig skrubb!

Minskar celluliter

Celluliter är ett vanligt tillstånd hos kvinnor som uppstår när fettavlagringar tränger igenom bindväven under huden, vilket resulterar i gropar och ett ojämnt utseende.

Skrubbning hjälper till att förbättra hudens struktur genom att ta bort döda hudceller från hudens yta och göra så att huden ser slätare och jämnare ut. Genom att massera huden med en skrubb i cirkelrörelser kan du hjälpa till att bryta ner fettavlagringar och förbättra cirkulationen under huden, vilket minskar uppkomsten av celluliter och får din hud att se fastare ut.

Förebygger finnar och rynkor

Att använda en milt exfolierande skrubb till ansiktet är en viktig del för att bibehålla en frisk, jämn och slät hud och hjälper till att förbättra din huds struktur och utseende. Genom att ta bort döda hudceller kan exfoliering få din hud att se slätare, ljusare och mer strålande ut och hjälper även till att minska uppkomsten av fina linjer och rynkor. Genom att skrubba ansiktet en gång i veckan kan du förebygga att dina porer täpps igen och förhindra uppbyggnad av överflödig olja och smuts. Tilltäppta porer kan leda till utveckling av pormaskar, milier och finnar.

Så här gör du

Om du ska skrubba din kropp i duschen bör du först mjuka upp din hud med tvål eller duschcréme och varmt vatten. Duscha som du brukar. När du sköljt bort tvålen eller duschcrémen tar du önskad mängd skrubb och applicerar på huden med cirkelformade rörelser. Massera några minuter. Använd skrubbhandske eller tvålpåse för en extra skrubb-boost! Skölj med varmt vatten och avsluta gärna med någon minuts kalldusch om du klarar – det gör att cirkulationen i kroppen ökar ännu mer och skrubben och dess effekter absorberas snabbare i huden.

Badda kroppen torr med en handduk när du klivit ur duschen och avsluta med en härligt återfuktande créme!

Ansiktet

Kom ihåg att huden i ansiktet är känsligare och tunnare än huden på resten av din kropp. Använd därför lättare tryck och mindre mängd när du skrubbar ditt ansikte och se till att du mjukat upp huden ordentligt med varmt vatten och en första rengöring innan du påbörjar skrubbandet. Det finns även speciellt utformade exfolierande rengöringar till just huden i ansiktet. Se även till att undvika området runt ögonen när du skrubbar ditt ansikte. Avsluta alltid med en återfuktande créme efter exfolieringen.

Torrskrubb

Man kan även torrskrubba sin kropp – men då använder man inte någon produkt så som i duschen utan istället en skrubbhandske eller borste.

Rekohyllan rekommenderar

Våra favoriter från Nurme är ett måste när det kommer till skrubb i duschen! Finns i tre olika typer: Sea Mineral Salt Scrub, Grapefruit Sugar Scrub och Buckthorn and Orange Sugar Scrub.

Nurmes Rich Cream eller Annas Eko Sheasmör är ett måste att smörja in sig med efter denna härliga spa-ritual!

 

 

LIKNANDE INLÄGG

rödbetshummus_recept_rekohyllan

Rödbetshummus

Rödbetshummus   Hummus är både enkelt och gott att göra själv hemma, denna är dessutom en färgglad variant gjord på rödbeta som piggar upp vilken

Läs mer »