Brända mandlar med kanel och kokossocker

Brända mandlar med kanel och kokossocker

 

Brända mandlar med kanel och kokossocker är hälsosammare som snacks en lördagskväll än om du kanderar dem i raffinerat vitt socker. Det höga innehållet av vitaminer, mineraler och antioxidanter gör kokossocker mer nyttigt än vanligt socker och dess låga GI-värde bidrar till att blodsockret inte skjuter i höjden. Däremot innehåller kokossocker en del fruktos som bör undvikas i allt för stora mängder, så konsumera med måtta.

 

Här kommer Rekohyllans favoritrecept för brända mandlar med kanel och kokossocker:

 

Ingredienser:

 

Du behöver:

 • Ugn
 • Ugnsplåt
 • Bakplåtspapper
 • Kastrull
 • Decilitermått
 • Slev

Gör så här:

 1. Förvärm ugnen till  150 ’C.
 2. Lägg mandlarna på en plåt och rosta dem i ugnen i ca 10 minuter, eller tills de blir lätt gyllenbruna och doftar nötigt.
 3. Blanda kokossocker, kanel, salt och vatten i en kastrull
 4. Låt blandningen koka upp och rör om tills sockret löser upp sig helt.
 5. Tillsätt de rostade mandlarna i kastrullen och rör om tills de är helt täckta av sockerblandningen.
 6. Sprid ut mandlarna på en bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de är krispiga och karamelliserade.
 7. Ta ut plåten ur ugnen och låt mandlarna svalna helt. Bryt sedan isär dem och servera.

 

Dessa brända mandlar med kanel och kokossocker är ett hälsosamt och läckert alternativ till traditionella brända mandlar. De är lätta att göra och ett perfekt eftermiddagssnack eller som en godisbit att ha med sig på språng. Mandlar är en utmärkt källa till hälsosamma fetter och protein, medan kokossocker ger en lätt sötma utan att orsaka blodsockerstopp. Kanel ger också en härlig smak och har visat sig ha många hälsofördelar, inklusive att sänka blodsockernivåerna och förbättra kognitiv funktion.

 

På Rekohyllan har vi både äkta ceylonkanel och kokossocker från Crearome.

LIKNANDE INLÄGG

rödbetshummus_recept_rekohyllan

Rödbetshummus

Rödbetshummus   Hummus är både enkelt och gott att göra själv hemma, denna är dessutom en färgglad variant gjord på rödbeta som piggar upp vilken

Läs mer »