Hampa- och banangröt

Hampa- och banangröt – Melinas smarriga recept!

 

Ingredienser:

 

•2 dl havregryn
•5 dl vatten
•1 banan
•2 msk pumpakärnor
•1 msk hampaprotein
•6 gojibär
•1 tsk ceylon kanel

 

Gör så här:

 

Du mixar samtliga ingredienser med en stavmixer eller i en blender, för att därefter koka upp under omrörning i en kastrull. Servera gröten med valfri topping som nötter, frön, färska frukter och bär – eller så äter du den precis som den är!

 

Denna går lika bra att göra glutenfri med glutenfria havregryn!

 

Näring:

 

Bananen gör gröten naturligt söt. Pumpakärnorna är rika på järn, antioxidanter, zink, k-vitamin, magnesium. Gojibären är rika på C-vitamin som hjälper till att ta upp järnet. De är dessutom rika på A-vitamin, kalium, riboflavin, magnesium, zink & koppar. Hampa är fullproppat med nyttigheter som magnesium, järn, kalcium, kalium, likaså koncentrerade omega fettsyror.

 

Även perfekt som barngröt tack vare alla nyttigheter och dess släta konsistens.

 

Kuriosa:

 

Kanel är en av de äldsta kända kryddorna och har använts både inom matlagning och som traditionell folkmedicin i årtusenden. Äkta ekologiskt kanelpulver, även känd som Ceylonkanel (Cinnamomum Verum) är ljusare i färgen och har en mild och aromatisk smak.

 

Hampproteinpulver framställer man efter att man pressar ur oljan ur råa och oskalade hampafrön, detta genom att kallpressning. Frökakan torkar man därefter och maler till ett mjöl som sedan skiktas till två olika fraktioner: en med 30% protein och en med 50% protein.

 

Dessutom är hampaprotein ett växtprotein och därmed vidare naturligt fritt från gluten, mjölk och andra animalier, vilket gör det till ett utmärkt val dels för dig med allergier eller som vegetarian/vegan, dels för dig som vill tillföra extra protein i din kost!

 

På Rekohyllan finner du hampaprotein 50% och ceylonkanel HÄR.

LIKNANDE INLÄGG

rödbetshummus_recept_rekohyllan

Rödbetshummus

Rödbetshummus   Hummus är både enkelt och gott att göra själv hemma, denna är dessutom en färgglad variant gjord på rödbeta som piggar upp vilken

Läs mer »