Recept

Påskmat med avokados istället för ägg

pexels-laker-6157049

Påskmat utan kött, ägg och mejeri? Jojomensan – visst går det! Nedan ser du ett enkelt och gott recept på fyllda avokados istället för fyllda ägg som du snabbt och lätt kan slänga ihop inför helgens påskmåltider.

 

Receptet är inspirerat från Jävligt Gott!

 

För 4 portioner behöver du:

3 st mogna avokados
1/2 rödlök
2 dl vegansk majonäs
1/2 msk tångrom
1/2 citron
En skvätt olivolja
En nypa salt och svartpeppar
Persilja

Gör så här:

1. Skär avokadosarna i halvor
2. Plocka ur kärnan
3.Gröp ur dem ur skalet med en sked
3. Finhacka rödlöken
3. Ringla ner majonnäs i varje avokadohalva
4. Toppa majonnäsen med tångrom, finhackad rödlök, några droppar citron, olivolja och en dillkvist
5. Strö över lite svartpeppar och salt
6. Servera!
Bild från Jävligt Gott

Lämna en Kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *