Vegansk flygande Jacob med ostronskivling
Har ni testat ostronskivling? Den är saftig och riktigt god både att fritera, steka och att ha i grytor. Den påminner om kyckling så det är ett bra substitut till er som vill prova något nytt från växtriket!
Ingredienser:
• 1 paket rökt tofu
• 1 msk japansk soya (välj tamari för glutenfritt)
• 250g ostronskivling
• 1 tsk örtsalt
• Svartpeppar
Sås:
• 400 ml kokosgrädde
• 1 dl naturell växtbaserad yoghurt
• 1 msk curry
• 1 dl het chili ketchup
• 1/2 msk grönsaksbuljong
• 1 krm cayennepeppar
• 1 msk japansk soya (välj tamari för glutenfritt)
• Svartpeppar
Topping:
• 2 bananer
• 2 dl salta jordnötter
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225°C.
Skär upp tofun i små bitar och stek tills den blir knaprig i valfritt matfett/olja tillsammans med 1 msk japansk soya.
Lägg undan tofun i en skål och stek därefter ostronskivlingen gyllene med örtsalt och svartpeppar i valfritt matfett.
Blanda ihop kokosgrädde, yoghurt, curry, chili ketchup, grönsaksbuljong, japansk soya, cayennepeppar och svartpeppar i en skål.
Skär upp ena bananen i små bitar och lägg i en ugnsform tillsammans med ostronskivlingen och 1 dl jordnötter.
Skiva upp den sista bananen.
Häll över såsen och toppa med den rökta tofun, bananskivorna och jordnötter.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min tills den fått en gyllene färg.
Ät tillsammans med tex ris/quinoa och en god sallad! ☀️