Recept

Vegansk flygande Jacob

flygande jacob

Vegansk flygande Jacob med ostronskivling

Har ni testat ostronskivling? Den är saftig och riktigt god både att fritera, steka och att ha i grytor. Den påminner om kyckling så det är ett bra substitut till er som vill prova något nytt från växtriket!

 

Ingredienser:

• 1 paket rökt tofu
• 1 msk japansk soya (välj tamari för glutenfritt)

• 250g ostronskivling
• 1 tsk örtsalt
• Svartpeppar

 

Sås:

 

• 400 ml kokosgrädde
• 1 dl naturell växtbaserad yoghurt
• 1 msk curry
• 1 dl het chili ketchup
• 1/2 msk grönsaksbuljong
• 1 krm cayennepeppar
• 1 msk japansk soya (välj tamari för glutenfritt)
• Svartpeppar

 

Topping:

 

• 2 bananer
• 2 dl salta jordnötter

 

Så här gör du:

 

Sätt ugnen på 225°C.

Skär upp tofun i små bitar och stek tills den blir knaprig i valfritt matfett/olja tillsammans med 1 msk japansk soya.

Lägg undan tofun i en skål och stek därefter ostronskivlingen gyllene med örtsalt och svartpeppar i valfritt matfett.

Blanda ihop kokosgrädde, yoghurt, curry, chili ketchup, grönsaksbuljong, japansk soya, cayennepeppar och svartpeppar i en skål.

Skär upp ena bananen i små bitar och lägg i en ugnsform tillsammans med ostronskivlingen och 1 dl jordnötter.

Skiva upp den sista bananen.

Häll över såsen och toppa med den rökta tofun, bananskivorna och jordnötter.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 min tills den fått en gyllene färg.

 

Ät tillsammans med tex ris/quinoa och en god sallad! ☀️

Lämna en Kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *